+387 (0)52/241-960

Zašto biste bili jedan od mnogih bilo gdje

kada možete biti prvi ovdje

TV PRIJEDOR – profesori Radovan Vladisavljević i Slobodan Živkucin

VISOKA ŠKOLA ZA EKONOMIJU I INFORMATIKU 8.6.2022.

KONKURS ZA UPIS STUDENATA U 2022/2023 GODINU

Poštovani budući studenti pročitajte o konkursu za upis u 2022/23 god. studija na VSEIP.

KONKURS 2022/2023

UPIS NA OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE

Poštovani budući studenti pročitajte o upisu na Osnovne akademske studije na VSEIP.

UPIS 2022/23

OSNOVNE INFORMACIJE

Studij je organizovan u dvije studijske grupe: Ekonomija i menadžment i Informatika, sa sljedećim studijskim programima:

 • Preduzetnistvo
 • Trgovina i marketing
 • Finansije i bankarstvo
 • Javna uprava
 • Poslovna informatika

Visoka škola nudi visoku stručnu spremu putem trogodišnjeg i četvorogodišnjeg studija u oblasti ekonomije i menadžmenta i informatike, sa sljedećim zvanjima:

 • DIPLOMIRANI EKONOMISTA
  (nakon završene četiri godine studija na studijskoj grupi Ekonomija i menadžment – 240 ECTS),
 • DIPLOMIRANI MENADŽER
  (nakon završene tri godine studija na studijskoj grupi Ekonomija i menadžment – 180 ECTS),
 • DIPLOMIRANI INFORMATIČAR
  (nakon završene tri godine studija na studijskoj grupi Informatika – 180 ECTS).
 • DIPLOMIRANI INŽENJER INFORMATIKE I RAČUNARSTVA
  (nakon završene četiri godine studija na studijskoj grupi Informatika – 240 ECTS).

ORGANIZACIJA NASTAVNOG PROCESA

Organizacija nastavnog procesa je uslovljena željom za što većim posvećivanjem razvoju sposobnosti studenata, kao i za intenzivnom nastavom koja se sprovodi po uzoru na slične, visokoškolske ustanove u razvijenim zemljama. Broj studenata se određuje prema profesorskim i predavačkim kapacitetima, kao i prostorom kojim raspolaže Visoka škola. Predmeti su koncipirani tako da studenti za svaki od njih imaju prethodan plan izvođenja – syllabus, što je pozitivna praksa standardizovanja nastavnih programa odavno usvojila u razvijenim obrazovnim sistemima.

Princip kojeg se Visoka škola pridržava je da nastava bude intenzivna. Predavanja su pet dana sedmično. Studenti tokom svakog semestra iz svakog predmeta polažu tri kolokvija i završni ispit. Uspjeh na testovima uz ocjenu iz samostalnog seminarskog rada, redovnost na nastavi i učestvovanje u raspravama tokom predavanja daju konačnu ocjenu studenta iz svakog predmeta. O učešću svake od tih ocjena u konačnoj ocjeni student biva unaprijed upoznat kroz syllabus. Tokom jednog semestra studenti rade oko 5 završnih testova i od 10 do 15 kolokvija, pišu tri do pet seminarskih radova i učestvuju u pisanju dva do tri grupna projekta.

Poslovna saradnja sa firmom S-TEC GmbH iz Hamburga!

Potpisan sporazum o stručnoj i naučnoj saradnji

Dana 30.06.2018. je u prostorijama Visoke škole za ekonomiju i informatiku iz Prijedora potpisan Sporazum o stručnoj i naučnoj saradnji izmedju Visoke škole za ekonomiju i informatiku iz Prijedora i Veleučilista Zapresic iz Zapresica.

SPORAZUM

Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova prihvatila je aplikaciju Visoke škole za ekonomiju i informatiku Prijedor!

Potpisan sporazum o saradnji sa Fimek-om

Potpisan je sporazum o saradnji između Visoke škole za ekonomiju i informatiku iz Prijedora i FIMEK-a (Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu). U prilogu možete pogledati sporazum.

SPORAZUM

Kurs “Hibridne mobilne aplikacije“

Kurs “HTML5 & CSS3“

Kurs “Asp.Net“

NAŠI PARTNERI

Image 02

POSTANITE NAŠ STUDENT!

Hvala vam što se interesujete za Visoku školu za ekonomiju i informatiku u Prijedoru. Visoka škola za ekonomiju i informatiku je licencirana visokoškolska ustanova koja svojim studentima pruža mogućnost studiranja na savremenim studijskim programima po uslovima koji su među najpovoljnijim u regionu.

PRIJAVI SE